Wednesday, 26 December 2012

nescafe oh nescafe...

Salam sayang semua…lagi 4hari nk exam..tp xstudy lagi ni…niat malam ni nak study la kononnya..heheh...masuk dapur buat air nescafe tambah susu pekat..al-kisahnya saya ni first time buat air nescafe guna dua bahan kat bawah ni...serius tau...sb sebelum ni guna yg 3in1 je...nescafe kt bawah ni pun kak yang bagi sebab dia kata xde sapa nak minum kat rumah..memang family saya xminum nescafe sebab kafeinnya yang kuat...mak saya kalau minum mesti pening...sama la dengan yang lain...tapi malam ni saya try buat dengan niat dapat berjaga malam untuk study...kononya la...harap-harap saya xde masalah la...:-)yang nak tergelaknya housemate kata saya buat air nescafe ni pahit sikit...terlebih nescafe la 2...maklum la i first time buat kan...hahaha...tapi habis gak la air yang saya  buat ni...rindu saat ni...nanti dh xdapat minum dan study same2 lagi...huhuhu...ada beberapa hari je lagi masa bersama-sama rumate dan housemate yang dah hampir 4 tahun bersama...sedihnya...sob...sob..sob..:-(


nescafe susu..




peneman study malam ni...:-)

benda penting nak ambik bila balik kampung...



Salam sayang kawan-kawan…dh habis study ke?bagus2…saya baru nk mula je….tgh ambik mood ni..hehehehe..tgk tajuk kat atas 2 mesti kwn2 tertanya2 kan bnda apa yang penting sgt saya nk ambik 2 bila blik kg…bnda 2 adalah kalkulator la…sebab apa penting..sb mggu dpan exam nk kena guna bnda ni la…dh terbiasa guna kalkulator saintifik ni sejak sek men lagi sampai xreti nk guna kalkulator yang biasa..bukan berlagak tau tapi jari-jariku dah terbiasa guna yang saintifik…hri 2 time buat ujian dengan Puan Su, Ya Allah rasa terseksa sangat sebab terpaksa guna handphone je…dh banyak nk kena kira guna hf memg rsa lambat sangat… markah dapat xseberapa 2 sebab kira guna hf la…klu guna kalkulator saintifik mesti dapat markah excellent punya…hahahaha…perasan je kn…tapi xpe, untuk final nanti dh bersedia dengan kalkulator kesayangan ni…boleh kira sampai lebam gak…hahahah…(walaupun kalkulator kat bawah ni saya pinjam yang adik saya punya)..Kalkulator  saya dah habis bateri...maklumlah guna dari umur 16 tahun..sekarang dah 26tahun..wahhhh dah 10tahun rupanya patut bateri dah habis..:-)



nampak x sticker kat atas kalkulator 2..i'm Excellent...:-)

sarapan sebelum bertolak ke Tanjung Malim...



Salam sayang kawan-kawan…semalam pukul 12.00 malam saya dan suami selamat sampai di Tanjung Malim tercinta ni…hehehe…pagi ni teringat pulak nasi minyak ayam berempah kak…memang sedap la…makan bertambah-tambah…:-)




sarapan pagi special....memang sedap sangat la...




Monday, 24 December 2012

sedihnya bila isnin jam 12.00 malam...

salam sayang semua...malam ni saya tak nak kongsi resepi atau petua dapur atau apa je...tapi kali ni saya nak kongsi perasaan saya...sedihnya bila hari ni isnin dan bila tiba jam 12.00 malam ni...nak tau kenapa kawan-kawan? sebab blog dah sampai di sini je...sob..sob... kepada Puan Ida mohon maaf segalanya..kalau puan baca post saya kali ni saya nak cakap saya nak teruskan blog ni selagi saya termampu..rasa best sangat....mungkin sebelum ni saya kurang aktif disebabkan bebanan tugas dan projek akhir..mungkin jugak saya ni jenis seorang yang boleh fokus kepada satu kerja je...hehehe...bila fokus banyak benda ni mula la nak over stress...heheheh...lepas isnin jam 12 malam ni blog ni dah tidak dinilai lagi...bagi saya bila berkongsi dalam blog ni saya mendapat satu kepuasan..saya harap Puan Ida sudi la singgah blog kami ni walaupun sesi penilaian sudah tamat...saya juga nak kongsi perasaan belajar subjek tumpuan ni...sepanjang 4 tahun saya ambik subjek tumpuan makanan ni...sem ni la yang paling best...saya rasa memang betul-betul belajar la...kelas teori dengan Puan Su pun memang best...banyak sangat benda dikongsi bersama...betul kata hawari sampai tak sedar masa berlalu..memang tidak mengantuk...kelas amali pulak enjoy sangat...walaupun enjoy tapi saya dapat belajar banyak benda...rasa sayang dan sedih sangat...kawan-kawan pun memang happy la...memang satu kepala semua...sempoi je...serius ni kali ni memang terbaik la tumpuan makanan yang saya ambik...tapi semua dah berakhir...hanya tinggal kenangan je lepas ni...sekali lagi saya nak ucap terima kasih kepada Puan Su dan Puan Ida dan kawan-kawan semua...lepas ni walaupun dah habis kelas...singgah la masuk blog kami ni ye...heheheh...salam sayang kawan-kawan---jumpa lagi semua....


sahabat  bersama susah dan senang di dapur..:-)

dalam kenangan...

tak akan dilupakan saat indah ini...


by : Nurul Hafizah Binti Hashim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...